Ce pasiuni ascund gulerele albe: Corporatiștii și pasiunile lor nebănuite

Lumea corporatistă este adesea descrisă ca fiind sterilă sau robotizată, dar oamenii din spatele birourilor sunt vii, calzi și plini de pasiuni ascunse care le fac viețile mult mai interesante. Vezi câteva povești ale unor angajați tineri din corporațiile multinaționale care ne dezvăluie secretele vieții lor after work.

By Diana Zăgrean Published on 2015-09-24 in La birou

Cristina Ardelean

Cristina Ardelean, 35 de ani, tester QA la Intuitext (companie de produse de tip software educațional din București), iubește să călătorească în locuri extraordinare. „În principiu, mă interesează călătoriile de descoperire a locurilor de poveste și a oamenilor frumoși. Am fost în excursii în România și în străinătate și sunt de fiecare dată fascinată de meleagurile noastre și de oamenii atât de diferiți și la fel totodată”. Cristina a fost anul acesta în însorita coastă croată, pe platourile de filmare ale serialului Game of Thrones și în parcul național Plitvička Jezera. Cine știe ce aventuri o așteaptă în 2016?

 

Alexandru Mitan 

Alexandru Mitan, 27 de ani, Production Designer la Electronic Arts (companie internațională producătoare de jocuri video), iubește muzica și cântă în trupa Alice Null. „În maxim două luni vom scoate pe piață primele noastre două piese, acum lucrăm la partea de social media, ne punem la punct canalul de YouTube și pagina de Facebook”. Alex cântă la chitară, dar cochetează și cu lecțiile de canto, iar trupa Alice Null a avut deja câteva concerte prin cluburile bucureștene din centru.

 

Ioan Constantin

Ioan Constantin, 30 ani, Workforce analyst la o corporație multinațională de Business Process Outsourcing din București, este pasionat de shibari. „Este o artă japoneză destul de puțin înțeleasă la noi. Sforile pot transforma un corp uman într-o statuie complexă. Ceva viu devine în shibari un obiect, o operă de artă. Este fascinant și în fotografii, dar cu adevărat magic în show-urile live”. Ioan se antrenează săptămânal pentru a înțelege ingineria din spatele artei japoneze shibari/kinbaku și speră să poată într-o zi să aibă un show al lui în cadrul comunității din care face parte.

 

Bogdan Mugescu

Bogdan Mugescu, 28 de ani, Business Development and Marketing Specialist la Bursa de Valori București (BVB), este pasionat de portul tradițional românesc și de obiceiurile din țara noastră. Originar din Comuna Vaideeni, județul Vâlcea, Bogdan a îndrăgit de mic portul popular și tradiția oieritului. Bunicul lui, Adam Banciu, a fost unul dintre cei mai de seamă oieri ai locului și i-a inspirat dragostea pentru folclor și dansuri populare. Portul popular este purtat cu mândrie, în zi de sărbătoare, la nunți, festivaluri sau când e ziua satului Vaideeni - la Învârtita Dorului.

Sursă foto: arhivă personală

Diana Zăgrean

Nimic nu e imposibil. Secretul e să găsești abordarea potrivită în timp util. Also, I'm fun at parties :))