Elemente de bază în aranjamentul Feng Shui

Descoperă principiile de bază ale Feng Shui-ului și află cum ambientul casei îți influențează viața. Vezi în următorul articol ce schimbări poți aduce locuinței tale pentru a atrage o stare de bine, armonie, prosperitate și iubire.

By Oana Vișenescu Published on 2016-04-05 in Lifestyle

Camera de zi

Ferestrele mari, complet descoperite, sunt elementele cheie pentru o sufragerie inundată de lumină și implicit de energie pozitivă. De asemenea, este recomandat ca în diferite puncte ale camerei de zi să fie amplasate ghivece cu plante, pentru a însufleți în permanență o atmosferă benefică.

Nu toate plantele aduc însă o stare de bine. În practica Feng Shui sunt recunoscute efectele nefaste ale orhideei și ale cactusului, aceste plante fiind considerate vampiri energetici. Dacă aveți astfel de plante, specialiștii recomandă mutarea acestora pe balcon sau în grădină. De asemenea, este indicată înlăturarea imediată a florilor ofilite, întrucât răspândesc energie negativă.

Un mic detaliu, dar la fel de important este canapeaua prevăzută cu picioare de susținere (și nu lipită de podea), pentru a permite un flux liber al energiilor.

 

Dormitor

În practica Feng Shui se acordă o mare importanță modului în care este amplasat patul, evitându-se punerea acestuia față în față cu ușa.

Totodată, pe cât de practice sunt paturile cu sertare de depozitare, pe atât sunt de nepotrivite în trecerea naturală a energiilor. Trebuie avută în vedere și încercarea de a nu avea în cameră niciun fel de dispozitiv electronic, pentru a purifica spațiul energetic al dormitorului.

 

Birou

Un alt spațiu extrem de important este camera în care se află biroul de lucru. Este recomandat ca acesta să fie amplasat astfel încât să poți vedea ușa când ești așezat la birou („poziția puterii”).

De asemenea, este de evitat poziționarea biroului lângă perete sau amplasarea oglinzilor în camera de lucru, pentru a nu reflecta energiile negative. Pentru oportunități și șanse mari de reușită este bine să agăți un cristal în partea de nord-est a camerei.

 

Bucătărie

În ceea ce privește bucătăria, încercați pe cât posibil să nu uitați vasele murdare în chiuvetă pentru prea mult timp, deoarece acestea absorb toată energia pozitivă din încăpere.

Ca și în cazul camerei de zi, este bine ca bucătăria să atragă prosperitatea și pofta de viață, prin amplasarea câtorva ghivece cu plante. Ierburile aromatice (mentă, busuioc, pătrunjel, oregano) sunt o soluție la îndemână și deloc costisitoare.

Nu trebuie să uităm nici de lumină, foarte importantă în practica Feng Shui, pe care o accentuăm prin renunțarea la draperii groase sau jaluzele. Pe timp de seară, valorificați lumina prin alternarea mai multor corpuri de iluminat.

 

Dining

Este important ca în camera în care se servește prânzul să fie amplasată o masă rotundă sau ovală, fiind de evitat pe cât posibil colțurile.

Ferestrele acestei încăperi trebuie acoperite cu diferite straturi de draperii și perdele pentru o mai multă intimitate. Ușile sunt un factor important, fiind de preferat cele duble pentru un flux benefic al energiilor.

 

Baie

Pentru a echilibra energiile din această încăpere, este recomandată agățarea de tavan a unui cristal. Totodată, este bine ca accesoriile din baie să fie din gama culorilor calde, asociate cu elementul pământ, pentru a contrabalansa energiile puternice ale apei.

 

Sfaturi diverse

Este important ca întreaga casă să fie menținută în permanență curată și ordonată pentru a echilibra fluxul de energii. O cameră dezordonată va fi una dintre cauzele durerilor de cap, a minții îngreunate de prea multe gânduri și temeri.

 

Oglinzile sunt esențiale în orice casă, pentru că au rolul de a reflecta energiile pozitive și de a le potența acțiunea benefică.

 

Elementul apă este vital pentru a menține armonia și o atmosferă relaxată, prin amplasarea de diferite fântâni în colțuri specifice ale casei.

 

Este de preferat ca diferite obiecte de mobilier să fie pe cât posibil lipsite de colțuri dure, o soluție fiind mesele rotunde. În general, colțurile emit energie negativă și sunt de evitat mai ales în dormitor sau bucătărie.

 

Mobilierul ar trebui amplasat în așa fel încât să nu întrerupă fluxul de energii, prin păstrarea unui spațiu cât mai liber și aerisit.

 

Sursă foto 1

Sursă foto 2