The Divergent Series: Allegiant – un SF captivant ce îţi va tăia răsuflarea

Catalogată ca fiind sora mai mică a francizei Jocurile foamei, The Divergent Series: Allegiant s-a lansat în România cu o săptămână înaintea premierei din Statele Unite. Prin ce noi aventuri vor trece Tris şi Four şi care este adevărata miză a întregii poveşti, descoperă vizionând filmul.

By Ștefan Sarafu Published on 2016-03-20 in Timp liber

Acţiunea porneşte fix din acelaşi loc în care s-a încheiat partea a 2-a a francizei – Insurgent: regimul condus de către Jenine (Kate Winslet) este înlăturat de la putere, locul ei fiind luat de către Evelyn (Naomi Watts), sprijinită de cei mai importanţi lideri ai revoltei – Tris şi Four. În scurt timp însă oamenii vor realiza că noul regim instalat nu este cu nimic mai bun decât cel vechi, iar speranţa că lucrurile se vor schimba cu adevărat în oraşul Chicago nu este decât o simplă iluzie.

Pe fondul acestei rumori ce guvernează întreaga comunitate, cei doi eroi decid să evadeze dincolo de zidul ce înconjoară în totalitate oraşul, şi să urmeze indiciile din mesajul descoperit. Însă, odată ajunşi acolo, Tris şi Four vor realiza că noua lume nu este cu nimic mai presus decât cea în care au trăit. Pentru a putea supravieţui, aceştia vor trebui să înţeleagă cât mai repede cum funcţionează noul sistem şi care sunt adevăratele pericole care-i înconjoară. În timp ce dragostea lor este pusă la încercare, iar încrederea în prietenii lor devine un lux, deciziile pe care le vor lua vor influenţa întreaga omenire.

Lucrul care surprinde şi impresionează cel mai mult în Allegiant, este legat de evoluţia şi maturizarea personajelor. Fie că vorbim despre eroii principali, despre Peter, Caleb sau Christina, înţelegem rapid din primele secvenţe ale filmului că acţiunile şi întâmplările petrecute până în acest moment şi-au lăsat amprenta asupra lor. Dacă până acum aveam parte de personaje simple, cu o singură trăsătură dominantă de caracter, în Allegiant asistăm la nişte personaje complexe ce surprind în mod plăcut publicul, dispuse la sacrificii pe care nu le credeam capabile, şi care dinamizează acţiunea prin alegerile făcute.

Dacă te îngrijorează faptul că fracționarea ultimului roman al scriitoarei Veronica Roth nu este cea mai bună decizie luată şi că nu oferă suficient material pentru a realiza două filme captivante, află de la noi că nu ai de ce să-ţi faci griji. Decizia luată de producători este o veritabilă carte câştigătoare, întrucât penultimul film al seriei este cel mai alert, surprinzător, spectaculos, reuşit, palpitant şi intrigant de până acum. Allegiant redă excelent scenografia unui viitor distopic, luptele interne şi externe ce se dau pentru a ajunge şi a te menţine la putere, îndoielile ce gravitează în jurul liderilor comunităţii şi tensiunea ce îşi face simţită prezenţa cu cât filmul se apropie de final.

Chiar dacă nu mai beneficiază de personajul negativ interpretat superb de Kate Winslet, regizorul găseşte formula necesară pentru a substitui acest gol, iar noile personaje introduse în poveste se pliază perfect în noul context al filmului. Cu foarte multe plusuri, şi destul de puţine minusuri, regizorul Robert Schwentke duce franciza în direcţia corectă, şi creează o aşteptare dificilă până la ultimul capitol al poveştii.

The Divergent Series: Allegiant rulează deja în cinematografele româneşti, putând fi văzut atât pe ecranul IMAX din Bucureşti, cât şi în formatul 2D în întreaga ţară.

Concluzie: Allegiant este o peliculă ce nu trebuie ratată, fiind cel mai reuşit film din serie.

 

VERDICT: 8.5

 

Urmărește trailer-ul:

 

Sursă foto 1

Sursă foto 2

Ștefan Sarafu

„The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.”
Steve Jobs