Cum să îți creezi singur 4 produse de uz zilnic

Cine ar fi crezut că este atât de simplu să îți prepari acasă propriul deodorant sau propria pastă de dinți. Vezi de ce ingrediente ai nevoie pentru a crea 4 produse pe care le folosești în fiecare zi. Este mai ușor decât crezi și vei fi sigur că sunt 100% naturale.

By Oana Vișenescu Published on 2016-03-17 in Lifestyle

1. Pastă de dinți

O serie de cercetări au demonstrat că pasta de dinți din comerț conține substanțe care se pot dovedi extrem de nocive pentru organism. O alternativă utilă este producerea pastei de dinți acasă, cu ingrediente naturale, care nu prezintă niciun pericol în uzul îndelungat. Pentru a realiza acest produs ai nevoie de: 1/3 cană de ulei de cocos (cu funcție antibacteriană), 1/2 cană de bicarbonat de sodiu (efect abraziv și de echilibrare a Ph-ului) și 7 lingurițe de xylitol (un îndulcitor natural). În cazul în care dorești să completezi mixtura cu diferite arome, poți utiliza uleiuri de scorțișoară, mentă sau citrice. Spre deosebire de pasta de dinți din comerț, cea naturală nu va produce spumă, deoarece nu conține LSS (Lauril sulfat de sodiu), responsabil pentru efectul spumant al multor produse de îngrijire personală.

 

2. Deodorant

Chiar dacă în cazul deodorantelor nu există dovezi concludente cu privire la eventualele efecte negative asupra organismului, realizarea naturală a acestora se poate dovedi benefică în protejarea mediului înconjurător. În plus, reprezintă o alternativă ideală pentru persoanele cu piele sensibilă. Iată de ce ai nevoie pentru a realiza propriul deodorant: 1/2 cană de ulei de cocos, 1/3 cană de pudră de arorut, 2 linguri de bicarbonat de sodiu, iar pentru un parfum special se pot adăuga 20 de picături de uleiuri esențiale: lavandă, grapefruit, trandafiri sau lămâie.

 

3. Loțiune de corp

Poate mulți ne-am confruntat cu situația în care nu am reușit să găsim o loțiune de corp potrivită pentru tipul nostru de piele. O soluție este bineînțeles realizarea propriei loțiuni, experimentând cu ingredientele, până în momentul producerii mixturii ideale. Mai întâi, se topește la foc mic 1/3 cană de unt de cacao. După ce se obține un lichid dens, se adaugă 1/3 cană de ulei de cocos. În continuare, mixtura se omogenizează într-un blender cu 1/3 cană de unt de shea. La final, se pot adăuga după preferințe 20 de picături de uleiuri aromate: citrice, lavandă sau eucalipt. Ultimul pas este depozitarea la frigider, pentru circa 10 ore.

 

4. Soluție de curățat universală

Un mod rapid pentru curățarea tuturor suprafețelor din casă: podele, ferestre sau sticlă, este producerea naturală a unei soluții care elimină cu ușurință orice tip de murdărie sau grăsime. În plus, această soluție se dovedește cu adevărat benefică, prin lipsa oricăror tipuri de substanțe toxice, des întâlnite în cazul produselor de curățat din comerț. Pentru a realiza rețeta naturală, se amestecă 1 cană de apă călduță cu 1/4 cană de bicarbonat de sodiu sau cu 1/4 cană de oțet alb. Apoi, soluția poate fi completată prin adăugarea câtorva picături de uleiuri esențiale, pentru un parfum plăcut.

 

Sursă foto 1

Sursă foto 2