Trucuri pentru a identifica o piesă vestimentară de calitate

Un design frumos nu este singurul aspect pe care trebuie să îl urmărim când facem cumpărături. Pentru a alege un articol vestimentar durabil, trebuie să îl supunem mai multor teste. Vezi la ce trebuie să fii atent înainte de a te îndrepta spre casa de marcat.

By Oana Vișenescu Published on 2016-03-09 in Lifestyle

Material natural 100%

Materialele naturale precum bumbacul, lâna, cașmirul sau mătasea reprezintă întotdeauna o alegere ideală, deoarece sunt mai delicate cu pielea și conferă un grad ridicat de prospețime pe durata zilei. Mai mult decât atât, articolele vestimentare care conțin în compoziția texturii o proporție mai mare de material natural, tind să-și păstreze mult mai bine în timp forma, culoarea și rezistența. Există desigur și excepții, cum ar fi jeanșii, în cazul cărora lycra le conferă o elasticitate mai mare, fiind astfel mult mai ușor de purtat.

 

Fermoarul merge perfect

Este de preferat ca fermoarul să fie din metal, pentru o mai bună rezistență în timp. Un alt aspect important este structura cât mai sigură a fermoarului, prin existența unei închizători de calitate. Pentru a-l testa, puteți închide și deschide fermoarul de câteva ori, pentru a vedea ușurința cu care funcționează, ideal fără întreruperi sau alte blocări.

 

Materialul nu permite să se vadă prin el

Dacă sunteți în căutarea unei piese vestimentare de calitate, atunci este indicat să realizați testul transparenței. După ce ați probat respectivul articol, treceți mâna pe sub material și îndreptați-l spre lumină. Dacă puteți distinge linia degetelor, atunci mai mult ca sigur durabilitatea în timp va lăsa de dorit, iar în lumina naturală s-ar putea dovedi mult prea transparent.

 

Vin la pachet cu piese de schimb

Piesele de schimb se referă în principal la nasturi, capse sau alte tipuri de închizători. Prezența în plus a acestora este importantă mai ales în cazul unui design mai delicat, cu diferite modele sau combinații unice de culori. De aceea, atunci când achiziționați un articol vestimentar, la care nasturii sunt parte din design, ar fi ideal să fie atașați în partea interioară a materialului unul sau mai mulți nasturi de schimb.

 

Cusăturile sunt realizate minuțios

Un articol vestimentar de calitate se distinge în primul rând prin calitatea și structura cusăturilor. Dacă trageți cu atenție de o parte a cusăturii și observați mici goluri prin care se întrevede lumina, atunci calitatea lasă de dorit. Pentru a rezista purtărilor și spălărilor repetate, cusăturile trebuie să fie realizate cât mai strâns, pentru a evita găurirea sau ruperea materialului.

 

Trec testul cutelor

Este destul de simplu să verificați intensitatea cu care se șifonează un articol vestimentar. Trebuie doar să strângeți între mâini materialul și să observați câte cute se formează. Este bine de știut că hainele din bumbac 100% se șifonează rapid, iar dacă nu aveți timpul necesar pentru a le călca, atunci este mai bine să optați pentru combinații cu alte materiale.

 

Sursă foto 1

Sursă foto 2