Cum poți păstra prospețimea florilor pentru mai mult timp

E luna în care suntem răsfățate cu buchețele de ghiocei și de zambile, fire de lalele, narcise și frezii. Din păcate, multe dintre ele își pierd prospețimea la 2-3 zile de la așezarea în vază. Vezi cum te poți bucura mai mult timp de florile primite și ce ingrediente trebuie să adaugi în apă pentru a le prelungi durata de viață.

By Oana Vișenescu Published on 2016-03-03 in Lifestyle

1. Băuturi carbogazoase

Chiar dacă pare de necrezut, câteva picături de suc pot păstra pentru mai mult timp frumusețea și prospețimea florilor. Tot ceea ce trebuie să faceți este să adăugați ¼ cană de suc peste apa din vază, zahărul fiind ingredientul secret care va acționa ca un revitalizant asupra florilor. În cazul în care vaza este transparentă, puteți opta pentru un suc incolor.

 

2. Aspirina

Un alt secret pentru păstrarea îndelungată a florilor este utilizarea aspirinei. Înainte de a pune florile în vază, puteți pune în apă o tabletă de aspirină, care are ca efect scăderea ph-ului și, în consecință, prelungirea vieții plantelor.

 

3. Fixativ

Ca și în cazul aplicării pe păr, fixativul are un efect de susținere și de consolidare a rezistenței florilor. Pulverizarea este recomandat să se realizeze de la jumătate de metru, punctul de interes fiind zona de sub petale.

 

4. Oțet de mere

Oțetul de mere are un efect benefic în procesul de păstrare a florilor. Ideal este să amestecați 2 linguri de oțet de mere, cu 2 linguri de zahăr, compoziție pe care să o adăugați peste apa din vază. Desigur, în funcție de flori, nu trebuie să uitați să schimbați apa la un interval de câteva zile, repetând adăugarea mixului revitalizant.

 

5. Vodca

În vederea păstrării îndelungate a florilor este esențială diminuarea procesului de înmulțire a bacteriilor. O soluție garantată este adăugarea câtorva picături de vodcă și a unei linguri de zahăr peste apa din vază. Vodca va acționa ca un antibacterian și va limpezi pentru mai mult timp apa florilor.

 

6. Înălbitor

Adăugat cu atenție, orice tip de înălbitor va acționa ca un antibacterian și va menține pentru mai mult timp un mediu propice existenței florilor. Fie adăugați ¼ lingură de înălbitor la 1 litru de apă, fie 3 picături de înălbitor și 1 lingură de zahăr la aceeași cantitate de lichid.

 

7. Monede

Păstrați prospețimea florilor prin așezarea în apă a unei monede de cupru, împreună cu un cub de zahăr. Materialul din care sunt realizate monedele acționează ca un acidifiant, încetinind considerabil procesul de dezvoltarea a bacteriilor.

 

8. Zahăr

După cum ați putut observa din exemplele anterioare, zahărul joacă un rol important în menținerea îndelungată a vitalității florilor. Pentru un efect garantat, tot ceea ce trebuie să faceți este să amestecați 3 linguri de zahăr cu 2 linguri de oțet alb, soluție adăugată la 1 litru de apă călduță. Totodată, este recomandat ca tulpinile tăiate să fie acoperite minim 7-10 cm în lichidul din vază. Astfel, zahărul va hrăni delicatele flori, iar oțetul va avea acțiune antibacteriană.

 

Sursă foto