Într-o gală plină de surprize, Leonardo DiCaprio şi Spotlight sunt marii câştigători ai Premiilor Oscar

Nelipsită de controverse, gala Premiilor Oscar şi-a desemnat fericiţii câştigători într-o ceremonie spectaculoasă şi fastuoasă. Vezi în următorul articol care au fost cele mai importante momente ale serii, dar şi cine sunt marii pierzători.

By Ștefan Sarafu Published on 2016-02-29 in Timp liber

Elegant, graţios, îmbrăcat la 4 ace într-un sacou alb, Chris Rock nu a fost gazda perfectă care să atenueze marile controverse pe care le-a generat ediţia de anul acesta a Premiilor Oscar. Acid în declaraţii şi evidenţiind într-un mod deloc plăcut în discursul său lung de peste 10 minute toate problemele cu care s-au confruntat organizatorii galei de anul acesta, actorul american (deşi a stârnit multe râsete în sală) a fost aspru criticat de către presă şi public pentru întreaga lui prestaţie.

 

 

Iar seara a continuat în acelaşi ton, cu glume nesărate şi discursuri deloc inspirate. Spotlight – câştigător pentru cel mai bun scenariu original şi The Big Short – câştigător pentru cel mai bun scenariu adaptat au fost filmele care au dat startul premiilor.

Alicia Vikander a fost desemnată câştigătoarea categoriei cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul din filmul The Danish Girl, mulţumind întregii echipe care a lucrat la realizarea producţiei.

Prima mare surpriză a serii a venit în momentul în care Cate Blanchett a anunţat câştigătorul pentru cele mai bune costume. Surprinzător şi total neaşteptat, nu Cinderella a fost marele câştigător al serii, ci Mad Max: Fury Road. Iar din acel moment a început şi dominaţia peliculei regizate de George Miller. Cea mai bună scenografie, cel mai bun machiaj, cel mai bun montaj, cel mai bun sunet şi cel mai bun montaj de sunet au fost acaparate de Mad Max: Fury Road, The Revenant şi The Big Short fiind nefericiţii pierzători ai categoriilor.

Printre puţinele premii câştigate de The Revenant se numără şi premiul pentru cea mai bună imagine (realizată de Emmanuel Lubezki, aflat la al 3-lea premiu consecutiv pentru această categorie).

Şi surprizele au continuat. Deşi premiul pentru cele mai bune efecte vizuale era considerat a fi disputat între The Revenant, Mad Max: Fury Road şi Star Wars: The Force Awakens, altul a fost câştigătorul serii. Ex-Machina a surprins pe toată lumea când actorul Andy Serkis a anunţat marele câştigător.

În mijlocul galei, Chris Rock a încercat să binedispună pe toată lumea atunci când a introdus în sală nişte fetiţe-cercetaş pentru a împărţi prăjituri tuturor invitaţilor. Momentul lui însă nu s-a ridicat la nivelul glumelor făcute de Ellen DeGeneres acum 2 ani, iar celebrii roboţi R2D2, CP-30 şi BB8 din Star Wars: The Force Awakens nu au avut efectul scontat.

Aşa cum se aştepta toată lumea, cel mai bun film de animaţie a revenit peliculei Inside Out, într-o competiţie în care niciun nume nu s-a ridicat la nivelul animaţiei Pixar.

Greu de anticipat câştigătorii în cazul acestor categorii, premiile pentru cel mai bun scurtmetraj de animaţie – A Bear Story, cel mai bun documentar scurtmetraj – A Girl in the River: The Price of Forgiveness, cel mai bun documentar – Amy şi cel mai bun scurtmetraj – Stutterer au trecut ca neobservate de public.

Nu a trecut însă neobservat premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, premiu ce a iscat o întreagă discuţie pe site-urile de socializare. Contrar a ceea ce aştepta toată lumea, nu Sylvester Stallone a fost câştigătorul categoriei, ci Mark Rylance cu rolul din The Bridge of Spies.

Premiul pentru pentru cel mai bun film străin a mers la Son of Saul, iar pentru cea mai bună coloană sonoră la The Hateful Eight.

O surpriză plăcută a fost desemnarea lui Sam Smith cu melodia Writing's on the Wall din filmul Spectre drept câştigător pentru cea mai bună melodie, în detrimentul lui Til It Happens To You din The Hunting Ground, interpretată de Lady Gaga.

Nu au fost surprize însă atunci când s-au anunţat câştigătorii pentru cel mai bun regizor şi cea mai bună actriţă: Alejandro Gonzalez Iñárritu, respectiv Brie Larson fiind premiaţi.

Cel mai aşteptat moment de către cei prezenţi în sală şi de către publicul din întreaga lume s-a produs atunci când Julianne Moore a prezentat premiul pentru cel mai bun actor. După 6 nominalizări şi interpretări excepţionale, Leonardo DiCaprio a reuşit să se impună în sfârşit pentru premiul mult visat de către el şi de fanii lui din întreaga lume. Ovaţionat la scenă deschisă, DiCaprio a fost şi de această dată emoţionat de primirea călduroasă şi de entuziasmul celor din sală. Iar discursul lui merită toţi banii, precum şi reacţia actriţei Kate Winslet.

 

 

Promovat de-a lungul serii în discursurile celor prezenţi pe scenă, Spotlight a reuşit un lucru pe care foarte puţini îl credeau cu putinţă: să câştige premiul pentru cel mai bun film al anului, detronând peliculele favorite The Big Short şi The Revenant.

 

Sursă foto 1

Sursă foto 2

Ștefan Sarafu

„The people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.”
Steve Jobs