Află ce tip de tunsoare ți se potrivește în funcție de forma feței

Bob, în scări sau bucle lejere? Nimeni nu își dorește să facă experimente pe propriul păr. Descoperă care este tunsoarea care te avantajează cel mai bine și încheie ciclul tunsorilor nereușite.

By Oana Vișenescu Published on 2016-02-26 in Lifestyle

Pasul 1: Descoperă ce formă a feței ai

Pentru a afla ce tip de tunsoare ți se potrivește cel mai bine, este important să cunoști cu exactitate trăsăturile și forma feței. În cazul feței rotunde se observă obrajii proeminenți, iar lungimea și lățimea feței sunt aproape egale. Fața ovală se distinge printr-o formă alungită și frunte proeminentă. Fața pătrată este definită de un maxilar proeminent, a cărui lățime este aproape egală cu cea a frunții. La polul opus este fața lungă, cu o formă cât mai alungită și pomeți ascuțiți. Fața în formă de inimă este specială prin opoziția dintre lățimea mare a frunții și maxilarul îngust, cu bărbie ascuțită.

 

 

Pasul 2: Observă tipul și textura firului de păr

Odată identificată forma corectă a feței, este esențial să cunoști caracteristicile firului de păr, pentru a putea aborda acea tunsoare care te avantajează. Părul aspru este definit de un fir gros și cu tendințe de uscare, pe când părul gras este extrem de fin, subțire și lipsit de volum. De exemplu, pentru o tunsoare de tip bob, cel mai bine se pretează cea de-a doua categorie, un păr uscat fiind foarte greu de aranjat pentru a păstra forma dorită.

 

Pasul 3: Alege tunsoarea potrivită pentru tine

Tunsori pentru fața rotundă

Este recomandat ca în cazul feței rotunde să se păstreze o lungime cât mai lungă a părului, pentru a crea iluzia de alungire și definire. Dacă îți dorești însă o tunsoare de tip bob, aceasta poate fi adaptată în așa fel încât să depășească linia maxilarului. De asemenea, poți opta pentru diferite tipuri de breton sau coafuri cu un volum generos în partea superioară. Se vor evita buclele la nivelul obrajilor sau tunsorile foarte scurte.

 

Tunsori pentru fața ovală

Dacă te înscrii în această categorie, atunci te poți considera o norocoasă, deoarece poți aborda cu încredere orice tip de tunsoare, lungime a părului sau coafură. Singurul aspect pe care trebuie să-l iei în considerare este textura firului de păr, fiind mult mai potrivită o tunsoare scurtă pentru un păr fin și suvițe lungi pentru un păr cu fir gros.

 

Tunsori pentru fața pătrată

În cazul feței pătrate, accentul cade foarte mult pe fruntea lată și linia maxilarului, de aceea sunt recomandate bretonul pe o parte și o lungime a părului care să depășească nivelul umerilor. De asemenea, mai poți opta pentru bucle lejere, cu părul aranjat într-o parte. În schimb, nu sunt recomandate bretoanele scurte, acestea mărind volumul frunții.

 

Tunsori pentru fața lungă

Forma lungă a feței este destul de pretențioasă, fiind nevoie ca tunsorile să fie alese cu atenție, pentru a nu alungi și mai tare fața. În general, lungimea potrivită a părului în acest caz nu trebuie să depășească nivelul umerilor. Șuvițele au un mare efect prin crearea iluziei de volum și textură, bretonul fiind o altă opțiune ideală, micșorând considerabil lungimea feței.

 

Tunsori pentru fața în formă de inimă

Opusă față de categoria prezentată anterior, fața în formă de inimă are nevoie de un plus de alungire și definire. Părul lung, drept sau cu bucle lejere este potrivit pentru a crea iluzia unei fețe mai lungi, precum și diferitele tipuri de breton, care maschează fruntea mare și proeminentă.

 

Sursă foto 1

Sursă foto 2