Un fotograf a surprins frumusețea ușilor și a ferestrelor din jurul lumii

Fotograful portughez André Vicente Gonçalves se remarcă prin fascinația pentru detaliile și motivele arhitecturale care definesc culturile din diferite colțuri ale lumii. André a trecut și prin România, realizând un colaj fotografic impresionant. Te vei reîndrăgosti de țara noastră la vederea imaginilor.

By Oana Vișenescu Published on 2016-02-21 in Timp liber

Pasionat în egală măsură de călătorii, André a pus bazele primului său proiect, Windows of the World (trad. Ferestrele lumii), o colecție fascinantă de fotografii ale ferestrelor din diferite orașe de pe mapamond. Ceea ce este cu adevărat interesant este maniera prin care colajele redau atmosfera și esența fiecărui oraș în parte, prin atenția la detaliile care fac diferența. „Dintotdeauna am avut o curiozitate pentru ferestre, pentru că la fel ca stilurile caselor, sunt diferite de la regiune la regiune” declara André Vicente Gonçalves.

 

Cu un foarte mare succes în lumea artei și în mediul online, fotograful portughez și-a extins colecția inedită cu Doors of the World (trad. Ușile lumii), un proiect fotografic înfrățit cu Windows of the World (trad. Ferestrele lumii). Aflată încă la început, noua colecție redă amprenta arhitecturală a fiecărei țări vizitate prin imortalizarea ușilor de la intrare. Astfel, putem admira colecția de uși colorate și moderne din Anglia, în contrast cu arhitectura medievală și structura din lemn a celor din România.

 

Windows of the World (trad. Ferestrele lumii)

Italia

 

România

 

Spania

 

Anglia

 

Portugalia

 

Doors of the World (trad. Ușile lumii)

Spania

 

România

 

Portugalia

 

Anglia

 

Photo: André Vicente Gonçalves via Behance