8 sfaturi pentru cei care vor să se mute în alt oraș... sau țară

Schimbarea domiciliului în alt oraș nu este o chestiune tocmai ușoară, dar dacă asta îți va aduce fericirea, merită tot efortul. Vezi care sunt pașii pe care trebuie să îi faci pentru a-ți face mutarea cât mai ușoară. Fericirea e la un pas distanță!

By Oana Vișenescu Published on 2016-02-18 in Lifestyle

1. Analizează costurile noii vieți

Este important să te documentezi despre tot ceea ce va implica traiul de zi cu zi în noul oraș. Poți începe prin a cerceta prețurile între care se încadrează închirierea sau cumpărarea unei locuințe. Apoi, poți continua prin a compara tariful abonamentelor la mijloacele de transport în comun cu cele din orașul tău actual. Dacă orașul mult visat se află într-o altă țară, verifică prețul alimentelor de bază, utilizând site-urile regionale ale marilor lanțuri de magazine. Odată știute toate aceste cheltuieli, poți realiza o schemă generală, care va avea ca rezultat bugetul mediu în care trebuie să te încadrezi lunar.

 

 

2. Asigură-ți o sursă sigură de venit

În momentul în care te decizi să te muți într-un oraș nou, este esențial să ai o vedere realistă asupra modului în care îți vei asigura traiul. Dacă ești în căutarea unui job în noua locație, atunci trebuie să fii foarte atent la modul în care îți gestionezi economiile, pentru a putea supreviețui în condiții normale.

 

 

3. Cercetează oportunitățile de angajare

Unul dintre primele lucruri pe care este recomandat să le faci înainte de a te muta este găsirea unui loc de muncă, care să te ajute în startul noii vieți. Poți începe să cauți cu câteva luni înainte de data la care te-ai decis să pleci, consultând toate ofertele care se potrivesc intereselor și pregătirii tale profesionale. Dacă încă nu te-ai decis pentru o anumită dată de mutare, atunci poți analiza perioadele propice, în care diferitele industrii din zonă își deschid porțile spre angajare. De asemenea, în momentul în care ai găsit un loc de muncă sigur, poți începe să cauți diferite locuințe care să se afle în apropierea noului job.

 

 

4. Realizează o serie de conexiuni sociale și profesionale

În vederea unei acomodări mai rapide în noul oraș, poți începe prin a verifica posibilitățile reîntâlnirii cu vechi prieteni, cunoștințe sau rude care locuiesc în apropiere. În acest sens, Facebook-ul îți va fi de mare ajutor, pentru a reînnoda anumite legături.

 

 

5. Analizează ce opțiuni de transport ai

Photo: Yoo Chung

În cazul în care vei utiliza mașina personală, este important să te interesezi în ceea ce privește politica locurilor de parcare și a traseelor celor mai convenabile și rapide pentru a ajunge la destinațiile esențiale, cum ar fi locul de muncă. În situația în care vei utiliza transportul în comun, atunci trebuie să te informezi cu privire la cele mai apropiate stații de locuință, cele mai rapide rute și frecvența cu care respectivele mijloace de transport se deplasează într-o zi.

 

 

6. Renunță la toate lucrurile inutile

Înainte să te muți, este esențial să-ți faci o imagine de ansamblu asupra lucrurilor pe care merită să le iei cu tine în noua etapă a vieții. Fie că este vorba despre haine, mobilier, decorațiuni sau aparate electronice de care nu mai ai nevoie, o soluție este vânzarea acestora pe diferite site-uri de specialitate. Astfel, vei obține un mic profit și vei face loc noilor achiziții.

 

 

7. Întocmește o listă de obiective

Cuprins de euforia momentului și a schimbărilor care se produc brusc în viața ta, este bine să te ghidezi în funcție de o listă succintă de obiective personale și profesionale. Prin această metodă, îți formezi o imagine cât mai clară și realistă cu privire la așteptările noii vieți care abia stă să înceapă.

 

 

8. Ia-ți la revedere

Photo: Amy Vangsgard

O petrecere de rămas bun cu cei mai buni prieteni, cunoștințe apropiate și rude este întotdeauna o soluție la îndemână pentru a-ți face plecarea mai ușoară. Astfel, le vei asigura pe toate persoanele importante din viața ta că vei păstra legătura și că te vei întoarce de fiecare dată când vei avea ocazia.

 

Sursă foto 1

Sursă foto 2