7 produse inovatoare demne de secolul 21

Nu am ajuns încă să ne teleportăm și nu ne deplasăm spre serviciu în mașini zburătoare, așa cum preconizau filmele din anii ’90, dar tehnologia continuă să facă progrese în fiecare zi. Vă prezentăm 7 invenții uimitoare, menite să ne facă viața mai frumoasă, mai ușoară și mai sigură.

By Oana Vișenescu Published on 2015-12-28 in Smart

Hoverboard

Inventarea Hoverboard-ului a fost inspirată din filmul Back to the future 2 (1989). Pelicula prezintă un tip de skateboard care plutește la câțiva centimetri de sol, atingând o viteză incredibilă. Hoverboard-ul are capacitatea de a-și menține automat echilibrul, astfel încât utilizatorul poate efectua mișcări circulare, înainte și înapoi, cu o foarte mare ușurință. Noua invenție se înscrie în topul produselor preferate de celebrități, Jimmy Fallon sau Kendal Jenner numărându-se printre ele. Prețurile sunt pe măsură: între 350 $ – 1700 $.

 

 

Camionul transparent (The transparent truck)

Inițiativa pentru acest produs le aparține celor de Samsung și agenției de publicitate Leo Burnett, care au implementat noua funcție de siguranță pe camioane din Argentina. Aici este cunoscut faptul că la fiecare oră are loc un accident de mașină cu cel puțin un deces. Una dintre cele mai frecvente cauze este depășirea neregulamentară, cu mult mai dificilă dacă în față se află un vehicul de mare tonaj.

 

Astfel, camioanele de la Samsung au fost echipate cu o cameră de filmat wireless în partea din față, în spate fiind amplasate patru ecrane, care redau în timp real imaginea drumului din fața camionului. În acest fel, mașina care se află în urma acestuia poate să se asigure mult mai bine și să depășească în siguranță camionul.

 

 

Tile

Tile este invenția ideală pentru zilele în care nu ne mai găsim cheile, nu știm unde am lăsat telefonul sau orice alte obiecte. Dispozitivul este foarte ușor de utilizat odată ce a fost instalată aplicația aferentă, compatibilă cu Android și iOS.

 

Astfel, dacă atașați Tile la brelocul cu chei, veți putea afla foarte simplu locul în care acestea se află, deoarece dispozitivul va emite sunete pentru a vă facilita căutarea. Cu o simplă apăsare pe butonul dispozitivului, telefonul pierdut începe să sune, chiar dacă se află pe modul silent. Aproape orice lucru poate fi găsit utilizând Tile, un produs care începe să aibă din ce în ce mai mare succes, mai ales printre persoanele foarte active, cu un ritm de viață alert.

 

 

Scaunul cu rotile creat pentru a urca scările

O echipă de cercetători japonezi a pus bazele unei invenții care se poate dovedi în timp indispensabilă persoanelor cu dizabilități. Scaunul clasic cu rotile este redefinit prin implementarea unei serii de senzori, care permit mișcări ample ale celor patru roți. Noua funcție este ideală pentru urcatul scărilor, trecerea de diferite obstacole și mersul pe teren accidentat.

 

 

Scanerul și imprimanta de buzunar

Scanerul și imprimanta de buzunar sunt ideale pentru elevi și studenți. Dispozitivele sunt wireless, prevăzute cu o baterie reîncărcabilă și bluetooth. Imprimanta tipărește o pagină în aproximativ 1 minut, utilizând conexiunea stabilită cu un smartphone sau laptop care furnizează textul dorit. Dispozitivul este prevăzut cu niște rotițe care facilitează mișcarea pe hârtie, putând fi amplasat după bunul plac.

 

Scanerul dispune de funcții similare, trimițând prin intermediul conexiunii bluetooth informația scanată către diferite device-uri (laptop, smartphone, tabletă).

 

 

Ulo

Dispozitivul de monitorizare Ulo impresionează prin design-ul unic și atractiv, fiind reprezentarea unei bufnițe, programată să capteze orice detaliu din imediata apropiere. Ecranul dispozitivului este reprezentat prin perechea de ochi, care clipesc asemenea celor reali, putând fi customizați (culoare, formă, strălucire) prin conectarea la un smartphone.

 

Ulo este un device wireless, cu baterie reîncărcabilă, care poate fi plasat oriunde în casă sau apartament. O funcție este aceea de detectare a oricărui tip de mișcare, dovada fiind trimisă instant prin e-mail sub forma unei animații GIF. De asemenea, Ulo poate veghea în liniște camera unui copil, părinții putând vedea activitatea acestuia în timp real, pe laptop sau pe smartphone. Atunci când este timpul ca device-ul să fie reîncărcat, bufnița pare somnoroasă, cu ochii pe jumătate închiși.

 

 

Aspiratorul din ocean (The Ocean Vacuum)

Se estimează că la nivelul Oceanului Pacific există o cantitate de deșeuri a cărei dimensiune o depășeste pe cea a statului american Texas. În vederea eliminării gunoiului care continuă să se adune, a fost lansat Proiectul de Curățare a Oceanului.

 

Astfel, o barieră plutitoare de aproximativ 100 de kilometri lungime va utiliza curenții naturali ai apei pentru a colecta deșeurile. În prezent, se efectuează o serie de simulări și teste, urmând ca în 2020 să fie lansată oficial acțiunea de curățare, care ar putea reduce cantitatea imensă de deșeuri cu 42% în 10 ani.

 

Sursă foto