Tendințele anului 2016 în materie de culori de păr

Anul 2016 aduce nuanțe calde și culori îndrăznețe deopotrivă. Vezi care sunt trendurile anului viitor și găsește-ți inspirația pentru următoarea schimbare de look.

By Oana Vișenescu Published on 2015-12-20 in Lifestyle

Buttery Blonde

Blondul se menține în tendințe și pentru anul viitor, schimbarea resimțindu-se la nivelul nuanțelor. În anii trecuți, s-a pus un mare accent pe nuanțele reci de blond (cenușiu, glaciar, perlat), pe când acum totul se bazează pe tonuri cât mai calde (caramel, auriu, miere, bej). Buttery Blonde este recomandat de către stiliști în special persoanelor cu ochii căprui. Reflexiile de auriu sau bronz ale părului reliefează mult mai puternic sclipirile calde din privire.

 

Roșcat tomnatic

La fel ca în cazul nuanțelor de blond, culoarea roșie a părului este definită de un spectru cald de tonuri, mult mai intense și strălucitoare. În 2016, este recomandată realizarea unui roșcat în culorile frunzelor de toamnă, bazat pe nuanțe de cupru și bronz. Este recunoscut faptul că părul vopsit în tonuri roșiatice se întreține destul de dificil, culoarea estompându-se rapid. Pentru o îngrijire mai atentă, este de preferat evitarea utilizării excesive a aparatelor de întins sau ondulat părul și folosirea unor produse speciale de întreținere a culorii.

 

Vârfuri colorate

Vârfurile colorate sunt alegerea perfectă pentru a ieși în evidență într-un mod unic și practic în același timp. Această tehnică se bazează pe vopsirea vârfurilor în culori puternice, neon sau nuanțe mai deschise/închise. Puteți să alegeți nuanțe de verde, albastru sau mov în combinație cu blond sau roșu, argintiu și roz în combinație cu brunet. Prin folosirea acestei tehnici aveți posibilitatea de a schimba mult mai rapid culoarea decât în cazul unei vopsiri complete.

 

Blond platinat nuanțat

Pentru cele care adoră blondul platinat, anul 2016 vine cu o schimbare totală de perspectivă. Vopsirea în culori foarte deschise de blond este completată de adăugarea mai multor nuanțe și tonuri, astfel încât părul să dobândească un aspect de dimensionare, volum și strălucire. Culoarea statică a platinatului clasic capătă dinamism, prin expunerea în lumini sau unghiuri diferite.

 

Pastel elegant

Dacă în anul acesta culorile pastelate au ocupat primele locuri, în 2016 nuanțele originale continuă să se remarce, dar de această dată sub cu totul alte forme. În general, culorile puternice sunt asociate cu stiluri messy sau grunge de hairstyling, purtate mai ales de adolescente nonconformiste. Însă noul an vine cu o schimbare de percepție, prin îmbinarea nuanțelor pastelate de mov, albastru sau verde cu coafuri clasice (coc, dolce vita look, diferite împletituri).

 

Blond roz-cuarț

Una dintre culorile anului 2016 anunțate de Pantone, roz-cuarț, se va regăsi frecvent și printre tendințele în materie de păr. Se observă o utilizare din ce în ce mai accentuată a nuanțelor calde, indiferent de culoarea abordată. În cazul blondului, tonurilor aurii li se adaugă reflexii roz, culoarea piersicii și caramel. Această culoare este o alegere perfectă pentru blondele care doresc să iasă din tipare și să încerce noi abordări.

 

Roșcat Burgundy

Pe lângă nuanțele calde, în 2016 vor avea mare succes tonurile de mov folosite în combinație cu un roșu intens. Este o alegere ideală pentru cele cu un păr închis la culoare, care doresc să se remarce printr-un roșcat în nuanțe de scorțișoară, merișoare, fucsia, cireșe, reflexii accentuate de lila, mov sau indigo.

 

Sursă foto