3 platforme online de cursuri gratuite

Web design, management de proiect, resurse umane sau marketing digital sunt doar câteva dintre sutele de cursuri pe care le poți urma absolut gratuit pe internet. Vezi 3 dintre cele mai importante platforme gratuite de învățare online, care îți oferă cursuri acreditate și furnizate de universități de top.

By Oana Vișenescu Published on 2015-12-08 in Smart

1. Coursera

Coursera este o platformă educațională care colaborează cu universități de renume și organizații specializate în dezvoltarea profesională. După finalizarea cursurilor, participanții primesc diferite certificări și pot intra în contact cu angajatori sau recrutori.

Domeniile de interes sunt: fizică, inginerie, științe sociale, dezvoltare personală, medicină, biologie, matematică, afaceri, IT, marketing digital, arte. În general, un curs se poate desfășura pe parcursul a 4-10 săptămâni, cu 1-2 ore săptămânale de prelegeri video.

În funcție de specificul fiecărui curs, acesta poate presupune: evaluări sistematice, teste, exerciții săptămânale și chiar un examen sau proiect final. Tot ceea ce trebuie să faci este să te înscrii pe site-ul oficial https://www.coursera.org/, să alegi unul dintre cursuri și să aplici. Ulterior, vei primi toate informațiile necesare cu privire la derularea cursului.

 

 

 

2. Alison

O altă platformă online cunoscută pentru eficiență și utilitate este Alison. Cuprinde peste 750 de cursuri, care se finalizează cu primirea de certificate și diplome. Dacă optați pentru certificarea în anumite domenii, cursurile se întind pe o perioadă de 1-2 ore de studiu, însă dacă doriți obținerea unei diplome se poate ajunge până la 11 ore de curs. Ceea ce este diferit față de alte astfel de platforme este absența unui termen limită, fiecare dintre cei care participă derulând totul în propriul ritm și timp disponibil.

Domeniile de interes sunt: project management, afaceri, antreprenoriat, resurse umane, web design, programare, social media marketing, asistență socială, sănătate.

Fiecare curs este prezentat în detaliu, oferind informații cu privire la scorul care trebuie atins pentru a putea primi diploma/certificarea, cum se derulează, ce aptitudini și cunoștințe se presupune că o să dobândești în urma finalizării orelor de curs. Cum funcționează: intri pe site-ul oficial https://alison.com, îți faci un cont și îți creezi un profil, găsești cursul care te interesează și apeși pe butonul start. Mai departe, fiecare curs se derulează în funcție de specificul domeniului.

 

 

 

3. Open2Study

Open2Study este o platformă care s-a înființat și s-a dezvoltat în Australia, fiind implicate în acest proiect o serie de organizații interesate de educație și evoluție profesională. Sunt disponibile în medie 50 de cursuri online gratuite, fiecare desfășurându-se pe parcursul a 4 săptămâni. Sunt incluse prelegeri video, evaluări, lecturi și teste.

Domeniile de interes sunt: educație și training, știință și tehnologie, marketing și publicitate, afaceri, finanțe, sănătate și medicină, management, arte.

Pentru a putea lua parte la un astfel de curs tot ceea ce trebuie să faci este să te înscrii pe site-ul https://www.open2study.com/, să-ți faci un profil, să alegi cursul dorit și să aplici. După aceea vei primi un e-mail cu tot ceea ce presupune derularea acelui curs, precum și o listă cu instructorii și colegii de clasă online.

 

 

Sursă foto