4 Brutării tradiționale din București. Unde găsești pâine ca pe vatra bunicii?

Când ți se face dor de o pâine pe vatră ca în copilărie, Bucureștiul îți oferă câteva opțiuni demne de luat în seamă. Iată câteva brutării tradiționale, unde găsești pâine cu cartofi ca în Ardeal, pâine împletită ca în Moldova sau pâine cu maia.

By Diana Zăgrean Published on 2015-11-04 in Timp liber

1. Brutăria din sat (B-dul Ion Mihalache, nr. 201/Șoseaua Ștefan cel Mare, nr. 36/Șoseaua Virtuții, nr. 1)

Pâine, plăcințele, cozonac, prăjituri de casă și multe alte bunătăți sunt frumos aranjate în vitrinele Brutăriei din sat, un concept de bakery 100% românesc. Cu o tradiție de peste 90 de ani, Brutăria din sat îi întâmpină pe cei care îi calcă pragul cu preparate autentice, făcute cu ingrediente naturale, alese cu grijă și pricepere.

Brutăria din sat oferă multe tipuri de pâine cu maia, ciabatta, pâine integrală sau de secară, cu ceapă sau multicereale, cu prețuri variate, de la 1.5 lei până la 25 lei.

Pe lângă produsele de panificație și patiserie, puteți alege un borcan de dulceață tradițională, precum cea de nuci verzi (40 lei) sau un vin bun, cu prețuri între 31 și 75 de lei.

 

2. Colț de pâine (Strada Popa Nan, nr. 3A, zona Foișorul de Foc)

Colț de pâine este o brutărie-patiserie artizanală, cu produse fără aditivi, arome sau coloranți. Preparatele se fac în tihnă, ca pe vremuri, procesul de producție durând minim 12 ore pentru o pâine.

Aici găsiți pâine cu maia, dar și specialități și produse de panificație, perfecte pentru micul dejun, ca brioșele și melcii dulci. Pe lângă sortimentele clasice de pâine, brutăria oferă și variante mai puțin întâlnite, precum pâinea cu brânză sau pâinea cu praz.

 

3. Brot Manufactur (Strada Nicolae Caramfil, nr. 30, aproape de Parcul Herăstrău)

Dacă amintirile tale din copilărie se leagă de pâinea săsească din zona Sibiului sau a Brașovului, ai o alternativă la fel de gustoasă în București.

Brutăria de lângă stația de metrou Aurel Vlaicu este înființată special de un neamț, fiu și nepot al unei familii de brutari, care ducea dorul pâinii de acasă. Aici pâinea este făcută exclusiv din ingrediente naturale, respectându-se cu sfințenie fiecare pas și oferindu-i aluatului timpul necesar pentru dospire și coacere, fără procese automatizate.

Pâinea se vinde la kilogram (13-24 lei/kg), magazinul oferind o gamă largă de pâini nemțești (11 tipuri diferite), covrigi ca în Germania, dulciuri și sandwich-uri autentice.

 

4. Brutăria cu maia (Strada Maior Câmpeanu Alexandru, nr. 42, în apropiere de liceul Ion Neculce)

Se spune că dacă ai gustat vreodată pâine de casă cu maia, nu vei mai putea mânca pâine obișnuită niciodată.

Dacă ți s-a întâmplat deja să guști produse de panificație dospite încet, cu maia tradițională, fără aditivi sau potențiatori de gust, vei căuta, bineînțeles, un loc de unde să cumperi pâine cu gustul de odinioară.

Prețurile la pâine încep de la 2.5 lei bucata, brutăria oferind tot felul de specialități, cum ar fi ciabatta italiană, rustică (sourdough), pâine cu semințe sau pâine ardelenească cu cartofi. Pe lângă sortimentele de pâine gustoasă, vă puteți înfrupta din cozonaci aburinzi și brioșe cu gust plin de ciocolată.

 

Sursă foto

Diana Zăgrean

Nimic nu e imposibil. Secretul e să găsești abordarea potrivită în timp util. Also, I'm fun at parties :))