Faceți cunoștință cu Estella, porcușorul de Guineea care a primit tot sprijinul internetului

Internauții și-au unit forțele pentru a o salva pe Estella, porcușorul de Guineea paralizat. Acum a primit o viață nouă și este un tsunami de energie pe holurile centrului de animale. Află-i povestea și cunoaște-l pe „soțulˮ ei, Pip.

By Alexandru Goian Published on 2015-10-24 in Story

Atunci când ești o ființă mică, te aștepți să fii tratată cu indiferență de cei mai mari decât tine, dar când tot internetul este alături de tine, începi să prinzi ceva curaj. Acesta este cazul Estellei, un porcușor de Guineea care a primit solidaritatea internauților.

Estella și Pip au fost găsiți pe marginea autostrăzii, în apropiere de Calaveras, California. Ei au fost duși la un adăpost pentru animale, unde îngrijitorii au constatat că spatele Estellei avea probleme serioase, cel mai probabil din cauza relelor tratamente primite de la vechiul stăpân.

Din cauza acestor circumstanțe, mica rozătoare nu își putea folosi membrele inferioare. Și mai rea a fost perioada de o lună în care aceasta a trebuit să suporte durerile fără a i se administra niciun calmant. Până la urmă, Estella a fost trimisă alături de Pip la Harvest Home, un centru care se ocupă de salvarea animalelor abuzate, abandonate sau neglijate.

La foarte scurt timp după ce porcușorii de Guineea au ajuns aici, îngrijitorii au dorit să îi acorde tot sprijinul Estellei, așa că au lansat o strângere de fonduri pe Facebook pentru un mini-scaun cu rotile pentru pufoasa rozătoare. Internauții au fost receptivi și Estella are acum propriul mijloc de deplasare pentru a se plimba în voie pe holurile centrului. Chiar dacă scaunul îi vine mănușă, acesta are nevoie de mici ajustări pentru a fi perfect funcțional. „Mini-scaunul cu rotile a fost creat ca un mecanism de exercițiu, pentru a-i mări Estellei nivelul activității. Mica rozătoare a devenit atracția principală de la Harvest Home, dobândind această reputație prin buna dispoziție de care dă dovadă în fiecare ziˮ, a declarat Christine Morrissey, managerul centrului, pentru Huffington Post.

 

Sursă foto

Alexandru Goian

„O zi în care nu ai râs, este o zi pierdută.”
Charlie Chaplin