Portret de arhitect: Descoperă oamenii din spatele profesiilor

Publikon Magazine te invită să descoperi oamenii din jurul tău. Află dacă visează să lase cariera în urmă și să devină celebri sau dacă își comandă același prânz ca tine în fiecare zi. Vezi ce le place și unde merg în orele de după program să se distreze.

By Diana Zăgrean Published on 2015-10-13 in Story

Oana Radu are 28 de ani și este arhitect junior la o firmă care execută spații de birouri și hale industriale.

Oana iese des cu echipa ei de la muncă în oraș, mai ales după predarea unui proiect important. Ei adoră berea și nachos de la Saint Patrick, din Centrul Vechi, vinul de la 1000 de chipuri și burgerii de la Hard Rock Cafe.

Task-urile ei de zi cu zi presupun desenarea, calcularea și redesenarea schițelor pentru diferite clădiri, dar și discuțiile cu clienții de care se ocupă.

În pauza de masă, Oana preferă să iasă cu colegele la o ciorbă sau pizza și spune că nu trebuie să fii leneș cu masa de prânz pe tastatură, ci să o savurezi.

Dacă nu ajungea arhitect, Oana spune că s-ar fi apucat de pictură sau desen tehnic, deoarece întotdeauna i-a plăcut să „deseneze chestii geometrice și să le facă să stea în picioare”.

După o zi grea de muncă, Oana se joacă cu Tomi, motanul ei, sau vorbește o oră la telefon cu mama ei din Bucovina, „ca să nu uite accentul de acasă”.

Cele mai arzătoare 3 dorințe din Bucket List includ: să proiecteze un pod de sticlă ca în China (râde), să viziteze Asia și să îl convingă pe motanul Tomi să nu mai agațe perdelele.

Citește următorul interviu și află viețile secrete, pasiunile arzătoare și hobby-urile interesante ale oamenilor din jurul tău. Până atunci, găsești interviurile și în revista Publikon.

 

Sursă foto 1: arhivă personală

Sursă foto 2

Diana Zăgrean

Nimic nu e imposibil. Secretul e să găsești abordarea potrivită în timp util. Also, I'm fun at parties :))